Header

Eindhoven

Stad van technologie, sport, kennis en uitgaan


Header

Eindhoven. Vijfde stad van Nederland, met bijna een kwart miljoen inwoners. Maar eigenlijk een stad die ‘groter’ aanvoelt. Ook buiten ons eigen land zegt de naam Eindhoven al gauw iets. Internationaal bekend van baanbrekende industrieën als Philips, dat de wereld zou veranderen met z’n gloeilamp, en automobielfabrikant DAF. 

Tegenwoordig heeft Eindhoven die wereldwijde naam en faam te danken aan andere uithangborden. Digitale technologie bijvoorbeeld, maar ook design en andere creatieve sectoren. De High Tech Campus is de slimste vierkante kilometer van Europa en staat bol van de vernieuwing, ASML is een van de meest prominente werkgevers in z’n sector. Het leverde Eindhoven een paar jaar terug een bijzondere nominatie op van het Amerikaanse zakenblad Forbes: de meest innovatieve stad ter wereld. 

Sportstad Eindhoven 

En anders is Eindhoven wel bekend als sportstad, met voetbal en zwemmen als de belangrijkste iconen. Maar liefst 24 keer kon het landskampioenschap worden gevierd in het Philips stadion, thuishaven van PSV. En over stadions gesproken: met het Pieter van den Hoogenband Stadion heeft de stad het grootste zwemcentrum van Europa, vernoemd naar weer een andere inwoner die Eindhoven op de wereldkaart zette.

Uitgaanstad Eindhoven

Naast stad van innovatie en sport staat Eindhoven ook bekend om haar winkels en levendig uitgaansleven. Uitgaan kan in talrijke gelegenheden, van (dans)cafés, grand-cafés en discotheken tot bruine kroegen. Centraal gelegen ligt de Markt met voornamelijk grand-cafés en grote terrassen. Aan de zuidkant van het centrum liggen het Stratumseind, de langste caféstraat van Nederland, met meer dan 50 aaneengesloten (dans)cafés, kroegen en discotheken en de Stratumsedijk, in het verlengde van het Stratumseind.

ABONNEREN OP NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen over Eindhoven